di

12 mar

Samenwerken van Onderwijs, Ondernemers en Overheid in de Techniek en maakindustrie in Apeldoorn

17:00event

Het afgelopen jaar hebben we in Apeldoorn gewerkt aan een ‘coalition of the willing’ vanuit het onderwijs, ondernemers en overheid (3 O’s). Gemeente Apeldoorn heeft daarin het voortouw genomen. Uitkomst: werk in Apeldoorn vanuit een gezamenlijke visie toe naar een plan voor langjarig samenwerking met clustering van activiteiten door de 3 O’s op het gebied van Techniek Onderwijs en een heldere relatie met de regio. Dit plan moet de basis zijn om bij de 3 O’s commitment (draagkracht) op te halen om financiering en organisatie met elkaar te regelen, met het advies: behoud het goede dat we doen en bouw van daar verder uit.

Uitnodiging voor bijeenkomst op 12 maart

Wethouders Jeroen Joon en Nathan Stukker nodigen u uit op 12 maart 2019 van 17:00 en 19:00 voor de bijeenkomst Samenwerken van Onderwijs, Ondernemers en Overheid in de Techniek en maakindustrie in Apeldoorn, om deze ‘coalition’ verder vorm en inhoud te geven.

Aanmelden voor de bijeenkomst

We horen graag of u bij deze bijeenkomst bent. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl

Achtergrond

Er is al veel gesproken over het huidige tekort aan goed technisch personeel. Urgentie om dit tekort aan te pakken is geen discussie meer. Het huidige tekort op de arbeidsmarkt pleit voor korte termijn acties en lange termijn plannen. We willen graag zorgen dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking komen met techniek. En dan bedoelen we techniek in de breedste zin van het woord. Zo raken kinderen mogelijk al vroeg geïnspireerd om voor een technische opleiding en een technisch beroep te kiezen. We kennen in Apeldoorn al diverse activiteiten op dit gebied. Toch merken we dat het voor zowel bedrijven als onderwijs moeilijk te bepalen is, waar ze zich het beste bij kunnen aansluiten. Dat komt vooral door de versnippering van deze activiteiten.

Uiteraard leggen we de verbinding met de regio, omdat ondernemers en onderwijs zich moeilijk door ‘grenzen’ laten belemmeren. Graag nodigen we u uit voor de presentatie van het plan en vragen vervolgens concreet aan u of u met ons de schouders eronder wilt zetten.

Wie

Bedrijven in de Maak- en Technieksector, alle onderwijsinstellingen (PO, VO, VMBO en MBO) en gemeente

Wanneer

12 maart 2019, van 17.00 – 19.00 uur. Gezien het tijdstip zorgen wij voor een maaltijd

Waar

AREA055 op Zwitsal Apeldoorn (Adres: Vlijtseweg 148 Apeldoorn)

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de bijeenkomst? Dan kunt u contact opnemen met David Beij via d.beij@apeldoorn.nl of 06-51144710.

AREA055 op Zwitsal Apeldoorn (Adres: Vlijtseweg 148 Apeldoorn)