Aanvraag corona-noodsteun ondernemers morgen open

Geplaatst op dinsdag 25 meinieuws

Het corona-noodsteunpakket van de gemeente voor ondernemers in de gemeente Apeldoorn is vanaf woensdag 26 mei om 9.00 geopend. Ondernemers kunnen vanaf dat moment een aanvraag doen voor maximaal twee soorten tegemoetkoming en advies om met hun onderneming te overleven of om een gat te overbruggen in de crisis. Alles staat op www.apeldoorn.nl/voorondernemers.

De gemeente wil vooral de lokale ondernemers helpen die tot nu toe nauwelijks van andere regelingen gebruik hebben kunnen maken. Met een budget van een miljoen euro hoopt het gemeentebestuur vele honderden lokale ondernemers tot steun te zijn. De voorwaarden zijn zo eenvoudig mogelijk. Het gaat niet om een subsidie waarbij de ondernemer zelf ook extra geld moet investeren. Het gaat ook niet om een lening, het geld is meteen bruikbaar en hoeft na toekenning dus niet terug als men aan de voorwaarden voldoet.

Niet te lang wachten
De gemeente adviseert om niet te lang te wachten met een aanvraag. Alle aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst tot het budget is opgebruikt.