Apeldoorns bedrijf The Box wint Sterkste Schakel Trofee 2019

Geplaatst op woensdag 27 maartnieuws

The Box werd gisteravond tijdens de lustrumeditie van de Sterkste Schakel Trofee unaniem door de jury verkozen tot winnaar van de Sterkste Schakel Trofee 2019. Daarmee mag dit Apeldoornse bedrijf zich het komende jaar het meest klantgerichte bedrijf van de Stedendriehoek en Noord-Veluwe noemen. Directeur Tony Veer nam de award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter André Biester. “Eenieder van ons gaat voor klanten en collega’s door het vuur. De scoringsdrift is er, maar wij voeren die uit met ons hart.” De Sterkste Schakel Trofee is een initiatief van het zakenmagazine Driesteden Business. De Finaleavond vond plaats in Landgoed Ehzerwold in Almen en de presentatie was in handen van Cor Spronk.

The Box, specialist in blikken en branding, levert promotionele blikverpakkingen aan nationaal en internationaal bekende bedrijven in sectoren als food, cosmetica, tabak en petfood. Dit betreft standaard blikken (het grootste assortiment in de Benelux) en custom-made blikmodellen met of zonder opdruk. Frank Hulscher, sectorjuryvoorzitter Handel, noemt Tony Veer “een man met een missie. Zijn medewerkers zijn vrienden van hem en van elkaar, en samen verwezenlijken ze hun doelstellingen. Klanten gunnen hun de handel. Klantgerichtheid zit in de vezels van het bedrijf.”

André Biester spreekt van een lastig proces bij het aanwijzen van de overall-winnaar. “De scores van de sectorwinnaars lagen zo dicht bij elkaar. Een paar genomineerden hadden een ijzersterke pitch, maar anderen hadden veel in huis om weer langszij te komen. Toen we de top 3 bepaald hadden, hebben we de macht van het getal losgelaten en zijn we op onze gemeenschappelijke ondernemerservaring afgegaan.” Nadat een stralende Veer het beeldje van de Sterkste Schakel Trofee uit handen van Biester heeft ontvangen, roept hij zijn team naar voren spreekt hij een kort dankwoord. “Het is waar, wij zijn een vriendenteam. Dit hebben we samen gedaan.”

De afgelopen maanden werden negentien bedrijven genomineerd door collega-bedrijven. Tijdens de Finaleavond op Ehzerwold in Almen maakte de jury de vijf sectorwinnaars bekend, waarbij overall-winnaar The Box bovenaan eindigde in de sector Handel en de Sterkste Schakel Trofee overhandigd kreeg. De overige sectorwinnaars waren Alfa Accountants en Adviseurs in Zutphen (Zakelijke dienstverlening), Aventus, opleiding Bouw in Apeldoorn (Bouw, Industrie & Transport), Crystal Park uit Zutphen (Informatie & Communicatie) en CampSolutions uit Empe (Sport & Recreatie). Zij kregen elk een gouden penning uitgereikt. De bedrijven werden voorgedragen door collega-bedrijven en beoordeeld en getoetst door een twaalfkoppige jury en jurylid/-adviseur André Biester. De Sterkste Schakel Trofee is een jaarlijks evenement, dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond.

Namens de OBAN – van harte gefeliciteerd!!