Convenant collectief cameratoezicht op Apeldoorn Noord ondertekend

Geplaatst op dinsdag 1 novembernieuws

Zoals u weet werken wij aan het toekomstbestendig maken van ‘ons’ bedrijvenpark Apeldoorn Noord. Om de organisatiegraad verder te verhogen en de veiligheid te kunnen waarborgen is zo’n anderhalf jaar geleden het project cameratoezicht gestart. 

Veiligheid is een onderwerp waar de Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn Noord (OBAN) al langere tijd mee bezig is. Dat blijkt ook door de stappen die de vereniging reeds heeft gezet om het bedrijvenpark veiliger te maken. Het bedrijvenpark heeft al zo’n zeven jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) en de ondernemers op het bedrijvenpark willen al langere tijd een vorm van cameratoezicht. 

Een delegatie van het bestuur van de OBAN en de gemeente Apeldoorn hebben afgelopen maandag 31 oktober een convenant ondertekend. Met het convenant is collectief cameratoezicht op de openbare weg door ondernemers onder voorwaarden mogelijk. Nu het convenant is getekend gaat OBAN cameratoezicht op het bedrijvenpark verder uitwerken.

Het project collectief Cameratoezicht is een project binnen de RegioDeal en wordt mogelijk gemaakt door financiering van het Rijk, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn.