Hoe zit het met uw digitale beveiliging?

Geplaatst op donderdag 2 maartnieuws

De praktijk laat zien dat de vele bedrijven die getroffen zijn door aanvallen van cybercriminelen achteraf bekennen dat de digitale veiligheid van hun organisatie minder goed georganiseerd was dan ze dachten. Veel blijkt gestoeld op aannames. 

Vanaf februari kan ook uw bedrijf een cybercheck laten uitvoeren op basis van de kennis van het Digital Trust Center. De check zorgt voor bewustwording en concrete verbetermogelijkheden met betrekking tot de interne cybersafety en -security, waarin nadrukkelijk wordt meegenomen: wie is verantwoordelijk voor de maatregelen?  

Uw bedrijf krijgt met de kosteloze check binnen 1 uur inzicht in de organisatie van de cyberveiligheid. Studenten van Aventus, De Digitale Werkplaats en Saxion voeren de check uit. Naast inzicht krijgt het bedrijf ook concrete handvatten om aan de slag te gaan.

Hoe werkt het?

Een of meerdere studenten komen langs bij mkb voor een interview van ongeveer een uur. Het interview bestaat uit 37 vragen over hoe de digitale weerbaarheid van de organisatie is geregeld. Na het interview krijgt de organisatie een rapport waarin duidelijk staat wie binnen of buiten de organisatie verantwoordelijk is voor de belangrijkste maatregelen die genomen moeten worden voor de vergroting van de cybersecurity van het bedrijf.

Meedoen?

Vanuit de gemeente Apeldoorn zijn 50 cyber cheques beschikbaar voor MKB ondernemers om inzicht te krijgen in de digitale veiligheid van hun bedrijf. Kijk op: https://www.cvdnederland.nl/check

Partners zijn onder andere het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering, Platform Veilig Ondernemen Oost Nederland, de Fraudehelpdesk, Aventus, De Digitale Werkplaats en Hogeschool Saxion.