Laatste SDE+ subsidieronde voor zonnepanelen in huidige vorm

Geplaatst op maandag 21 oktobernieuws

Op 29 oktober wordt een nieuwe SDE+ subsidieronde opengesteld voor eigenaren van panden met een grootverbruikersaansluiting (>3x80A). Dit is de laatste keer dat de subsidie in haar huidige vorm wordt opengesteld. Vanaf 2020 wordt de regeling naar verwachting minder gunstig. Bedrijven en instellingen in Apeldoorn, Epe en Voorst kunnen gratis onafhankelijke ondersteuning en advies krijgen door Taskforce Zonne-energie bij hun subsidieaanvraag. 

Met een SDE+ subsidie krijgen grootverbruikers het verschil vergoed tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde zonne-energie, voor een periode van 15 jaar. Hiermee wordt de terugverdientijd van zonnepanelen een stuk korter. Een zonnesysteem wordt op deze manier in gemiddeld 7 à 9 jaar terugverdiend.

Nú is het moment voor zonnepanelen

Denkt u ook na over het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Dit is hét moment om tot actie over te gaan. Vanaf 2020 komt de SDE+ subsidie in de huidige vorm te vervallen en gaat over in de SDE++. Hierin ligt de nadruk op het stimuleren van CO2-reducerende technieken, in plaats van alleen duurzaam geproduceerde energie. Door deze bredere insteek worden de voorwaarden voor zonne-energie naar verwachting aanzienlijk minder gunstig. Ook komt er vanaf 2020 waarschijnlijk maar één subsidieronde in plaats van de huidige twee.

Hulp bij het aanvragen van de SDE+ subsidie

Bedrijven en instellingen in Apeldoorn, Epe en Voorst kunnen gratis ondersteuning en advies krijgen bij hun SDE+ subsidieaanvraag door Taskforce Zonne-energie, onderdeel van Omgevingsdienst Veluwe IJssel. 

“Omdat dit de laatste SDE+ ronde is, zou het zonde zijn als bedrijven achter het net vissen. We nodigen alle bedrijven en instellingen met interesse in zonne-energie dan ook van harte uit om nú de mogelijkheden van zonne-energie en de SDE+ subsidie vrijblijvend in kaart te laten brengen,” aldus Anne ten Brummelhuis, projectleider Taskforce Zonne-energie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de SDE+ subsidie of zonne-energie, neem dan contact op met Taskforce Zonne-energie of kijk op de website voor meer informatie over de SDE+ subsidie.