2

Negen Skaeve Huse op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord

Geplaatst op vrijdag 15 oktobernieuws

Op een kavel van de gemeente op bedrijvenpark Apeldoorn-Noord (achter de Karwei) komen volgend jaar tijdelijk negen woonunits en een kantoortje te staan. De gemeente heeft onlangs besloten dat deze woonunits hier maximaal tien jaar mogen staan. Daar is wel nog een vergunning voor nodig. De vergunningaanvraag start in november. De vergunning wordt aangevraagd door vier woningcorporaties verenigd in de VSW (Verenigde Samenwerkende Woningcorporaties)

Voor wie zijn de woonunits? 
Met een Deens woord heten deze woonunits ook wel Skaeve Huse. 

De tijdelijke woonunits van ongeveer 40m2, zijn voor Apeldoorners die door persoonlijke omstandigheden niet in woonwijken kunnen wonen. Als gemeente zijn we er (mede)verantwoordelijk voor dat ook deze mensen kunnen wonen. Daarom heeft de gemeenteraad van Apeldoorn ons opgedragen een plek te zoeken waar deze mensen rustig kunnen wonen. En waar de kans klein is dat zij andere bewoners zullen hinderen. 

Ervaringen in andere steden 
Er zijn ook Skaeve Huse in andere steden. Daarvan weten we dat directe buren/bedrijven er meestal weinig of niets van merken. We verwachten dat dat ook hier het geval wordt. De bewoners zijn meestal erg op zichzelf. 

Meer weten?

Direct omliggende bedrijven zijn rechtstreeks door de gemeente benaderd. Op www.apeldoorn.nl/skaevehuse vindt u meer informatie over de Skaeve Huse.