Subsidie voor zonnepanelen nu ook voor mkb!

Geplaatst op woensdag 3 februarinieuws

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is met ingang van 1 januari 2021 tijdelijk uitgebreid. Deze regeling bestaat al een paar jaar, maar voorheen viel zonne-energie hier niet onder. Het mkb en andere zakelijke partijen met een kleinverbruikersaansluiting kunnen nu ook subsidie aanvragen voor zonnepanelen en windturbines.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zonnepanelen is nu beschikbaar voor onder meer mkb-bedrijven en maatschappelijk vastgoed met een kleinverbruikersaansluiting, zoals scholen en sportverenigingen. Particulieren komen niet in aanmerking.

Voorwaarden

De aanvraag van de subsidie kan alleen gedaan worden door zakelijke gebruikers met een kleinverbruikersaansluiting. Deze aansluiting heeft een maximale doorlaatwaarde van 3×80 Ampère. Daarnaast moet het netto verbruik via de kleinverbruikersaansluiting in het vorige jaar minimaal 50.000 kWh zijn geweest. Gebruikers met een grootverbruikersaansluiting kunnen aanspraak maken op de SDE++-subsidie.

Wanneer een gebruiker de subsidie wil aanvragen voor zonnepanelen, komt deze hiervoor in aanmerking als het gezamenlijk piekvermogen van de panelen tussen de 15 kW en 100 kW ligt. Aanvragen kunnen worden gedaan van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een bedrijf in Apeldoorn, Epe of Voorst met een kleinverbruikersaansluiting (maximaal 3*80A) en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de ISDE? Neem dan voor kosteloos en onafhankelijk advies contact op met de Taskforce Zonne-energie via zon@ovij.nl of kijk op www.ovij.nl/zon