Tijdelijke GGD testlocatie op Apeldoorn-Noord

Geplaatst op maandag 22 maartnieuws

Vanaf 1 december 2020 kan iedereen zich laten testen op corona. Ook als zij geen klachten hebben, maar wel in contact zijn geweest met iemand met het virus. Vanwege het maatschappelijk belang en de toenemende vraag naar testen heeft de GGD Noord- en Oost Gelderland op maandag 8 maart jongstleden bij de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een tijdelijke testlocatie aan de Laan van het Omniversum. De gemeente is voornemens om hiervoor een vergunning te verlenen. Het gaat hier om een snelteststraat met een capaciteit van 150 tests per uur.

Wat betekent dit voor u

De GGD heeft voor de tijdelijke testlocatie een omgevingsvergunning aangevraagd voor 9 maanden. Met de komst van deze zorgvoorziening verwachten wij dat er meer verkeer over het bedrijventerrein zal rijden. Inwoners die voor een test komen worden vanaf de Oost Veluweweg met behulp van bewegwijzering geleidt naar de testlocatie. Bij de testlocatie zal voldoende parkeergelegenheid aanwezig zijn voor medewerkers en diegenen die zich laten testen, waar nodig zet de GGD verkeersregelaars in. Uiteraard houden wij dit als OBAN ook voortdurend in de gaten en zijn de lijnen met de gemeente kort. 

Heeft u bezwaar tegen de bouw

Met deze brief willen wij u informeren over de ingediende aanvraag. Tegen de aanvraag zelf kunt u geen bezwaar maken. Dat kan pas als de gemeente een besluit op de aanvraag heeft genomen. De gemeente zal binnen enkele weken het besluit publiceren op Apeldoorn.nl/overzicht_bekendmakingen

Heeft u vragen

Voor vragen over de aangevraagde omgevingsvergunning kunt u terecht bij de gemeente via telefoonnummer 14 055. Voor vragen over testen op corona kunt u terecht bij GGD Noord- en Oost Gelderland of op coronatest.nl. De GGD is bereikbaar via 088 – 443 30 00. Voor alle overige vragen kunt u terecht bij ons secretariaat via 06-24710231.