Winnaar Apeldoornse Zonnedak Award 2021 bekend!!

Geplaatst op vrijdag 25 maartnieuws

Het aantal zonnepanelen op dak in Apeldoorn is de afgelopen jaren gestegen. In 2021 zijn er maar liefst 44.000 panelen bij gekomen!

Dit is onder andere te danken aan de Apeldoornse ondernemers en organisaties die de stap hebben gezet om zonnepanelen op hun daken te leggen. Om hen in het zonnetje te zetten organiseert energiecoöperatie deA samen met Taskforce zonne-energie van gemeente Apeldoorn voor de 4de keer de Zonnedak-award.

En de winnaar van 2021 is bekend: Albert van de Scheur!

Op de hoofdlocatie van Albert van de Scheur aan de Tweelingenlaan zijn meer dan 320 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wekt het transportbedrijf meer elektriciteit op dan op alle 3 locaties verbruiken. Dit is inclusief het verbruik van de elektrische heftrucks, de compactkranen en auto’s. Albert van de Scheur is ook actief betrokken bij het Smart Grid initiatief van de OBAN. Doelstelling hiervan is om als bedrijventerrein zelf energie op te wekken, op te slaan en te leveren aan de buren. Wil je meer weten over het project Energiehaven van de OBAN? Kijk dan op www.energie-haven.nl.  

Bekijk hier de video waarin de winnaar bekend gemaakt wordt: https://youtu.be/64h-Nk0TUjs

Namens de OBAN: Gefeliciteerd!