Zeer ernstige verkeershinder A50 tussen 5 en 22 augustus

Geplaatst op woensdag 20 julinieuws

Rijkswaterstaat start op vrijdag 5 augustus met het groot onderhoud aan de A50 tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen in de richting van Apeldoorn. Vanwege de werkzaamheden is het 21 kilometer lange traject tot maandagochtend 22 augustus volledig afgesloten. Rijkswaterstaat verwacht forse verkeershinder. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van minimaal 30 minuten.Omdat deze afsluitingen effect hebben op de bereikbaarheid van de regio, stuur ik u deze e-mail.

Voor uw bezoekers, klanten, medewerkers en/of leveranciers betekent het dat dat zij er langer over doen om bij u te komen. Ervaring leert dat als weggebruikers dit van tevoren weten en er rekening mee (kunnen) houden, de hinder zo beperkt mogelijk blijft. 

Planning van de werkzaamheden en verkeersmaatregelen

De A50 is afgesloten van vrijdagavond 5 augustus 20:00 tot en met maandagochtend 22 augustus 05:00 tussen knooppunt Waterberg en knooppunt Beekbergen in de richting van Apeldoorn. Het verkeer wordt omgeleid via de A12, de A30 en de A1. De extra reistijd bedraagt minimaal 30 minuten.

Van vrijdagavond 12 augustus 20:00 tot en met maandagochtend 15 augustus 06:00 is afrit 26 (Arnhem-Noord) op de A12 afgesloten komende vanaf knooppunt Velperbroek. Weggebruikers worden doorverwezen naar afrit 25 (Oosterbeek).   

Wij adviseren de weggebruikers nadrukkelijk gebruik te maken van de omleidingsroute via snelwegen. Echter, ervaring leert dat een deel van de weggebruikers de Veluwse wegen als alternatief wil gebruiken. Om het sluipverkeer te ontmoedigen en de hinder te beperken nemen we daar extra verkeersmaatregelen.

Waarom een afsluiting?

Met een volledige afsluiting van 16 dagen kan Rijkswaterstaat in verhouding meer werk verzetten in minder tijd. De hinder voor de weggebruiker en de omgeving is daardoor het kortst. Ook kunnen zij tijdens een langere afsluiting de veiligheid voor de weggebruiker én de wegwerker beter waarborgen dan bij kortstondige afsluitingen.

Informatie delen

Op deze projectpagina https://www.rijkswaterstaat.nl/GOA50waterberg-beekbergen vindt u meer informatie over de afsluiting. Bijgesloten treft u ook het kaartje aan met daarop de afsluiting en de omleidingsroute. Ik wil u vragen kennis te nemen van deze informatie en het binnen en buiten uw organisatie verder te verspreiden om zoveel mogelijk mensen (klanten, leveranciers, medewerkers etc.) op de hoogte te stellen en zo samen de hinder te beperken. En daardoor bij te dragen aan een betere bereikbaarheid van uw organisatie/bedrijf tijdens de werkzaamheden.

U kunt ook onze social media kanalen volgen en desgewenst de berichtgeving over de A50 delen:

–       Facebook: https://www.facebook.com/Rijkswaterstaat/(Achtergrondverhalen en -informatie)

–       Twitter: https://twitter.com/rijkswaterstaat(Actuele updates en achtergrond)

–       RWS_ON: www.twitter.com/rws_on

–       RWS Verkeersinfo: https://twitter.com/rwsverkeersinfo