Zo verklein jij de kans op criminaliteit in jouw onderneming

Geplaatst op dinsdag 6 oktobernieuws

Bewust of onbewust kun je als ondernemer te maken krijgen met criminaliteit. Bijvoorbeeld als je kassa wordt leeggeroofd (overval), als je wordt opgelicht (fraude) of als spullen worden gestolen (diefstal). Ook krijgen ondernemers regelmatig te maken met valse e-mails (phishing), bedreiging (afpersing) of een andere vorm van cybercrime.

Tijdens de Week van de Veiligheid (5-11 oktober 2020) geven we extra aandacht aan de veiligheid van ondernemers en hun medewerkers. Samen kun je veel doen om de veiligheid in jouw zaak te vergroten. In dit artikel geven we je tips om criminaliteit terug te dringen.

Cursus voor medewerkers

Als je weet wat je moet doen bij winkeldiefstal, agressie of een overval is het makkelijker de kans hierop te verkleinen. Laat medewerkers daarom een online cursus of training volgen. Het CCV biedt verschillende (online) trainingen aan voor ondernemers en personeel: deweekvandeveiligheid.nl/ondernemers/trainingen.

GOAL!

Dieven blijven graag anoniem. Zorg daarom dat je iedereen in je winkel gastvrij ontvangt. Gebruik daarbij GOAL. Groet iemand die binnenkomt en maak Oogcontact. Spreek diegene Aan en Luister tot slot. Want: als je iedereen gastvrij ontvangt, zijn dieven niet meer anoniem. Meer tips tegen agressie en geweld vind je op de website Veilig ondernemen begint hier van het CCV.

Open en sluit nooit alleen

Om het risico op overvallen te verkleinen, kun je een aantal dingen doen. Open en sluit bijvoorbeeld nooit alleen. Als je met z’n tweeën bent, denken overvallers ook twee keer na of ze je willen beroven. 

Kassa afromen, diefstal voorkomen

Door niet teveel geld in de winkel te hebben, voorkom je overvallen en diefstal. Leeg daarom regelmatig de kassa. En wist je dat ook een slimme indeling van je winkel bijdraagt aan jouw veiligheid? Voor meer tips bezoek je de website Veilig ondernemen begint hier van het CCV.

De tips om criminaliteit te voorkomen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Van geanimeerde gifs en beelden voor op de website tot een poster. Je downloadt de materialen hier: deweekvandeveiligheid.nl/ondernemers/communicatiemiddelen.